Niciun fel de hrană nu este dovedit a preveni sau vindeca orice tip de cancer, inclusiv cancerul de sân. Acum, vestea bună: există multe alimente care pot stimula sănătatea generală și pot reduce riscul de apariție a cancerului la sâni.

Excesul de greutate este unul dintre principalii factori de risc pentru cancerul de san, asa ca mancatul sanatos si pierderea in greutate sunt primii pasi excelenti in reducerea riscului de cancer de san.

Inflamația este de asemenea legată atât de cancerul de sân cât și de supraponderabilitate, motiv pentru care este indicat consumul de alimente care te poate ajuta să păstrezi nivelul de zahăr din sânge și inflamația sub control.

Următoarele produse alimentare sunt indicate în acest sens:

Ulei de masline

Pe lângă toate celelalte beneficii pentru sănătate legate deja de uleiul de măsline, grăsimea sănătoasă poate fi utilă și în reducerea riscului de cancer la sân.

Un studiu din 2015 a constatat că adăugarea a 4 linguri de ulei de măsline extra virgin la o dietă bogată în fructe și legume ar putea reduce riscul de cancer mamar cu 68%.

Si asta nu este tot: uleiul de masline poate avea un beneficiu suplimentar in ceea ce priveste densitatea sanului, care este un alt factor de risc pentru cancerul de san.

Un studiu efectuat in 2014 la peste 3500 de femei a constatat că, consumarea a câte 1,5 linguri de ulei de măsline în fiecare zi a fost asociată cu o densitate mai scăzută a sânilor.

Peşte

Somonul, sardinele și macroul sunt toti pesti sugerati să fie adăugați in dieta ta, pentru ca acestia sunt surse bune de acizi grași omega-3.

Omega-3 ajuta la scaderea inflamatiei in organism. De asemenea, se pot consuma nuci și semințe Și, la fel ca uleiul de măsline, consumul mai mare de omega-3 poate fi legat de o reducere a densității sânului, potrivit unui studiu din 2014 privind cauzele și controlul cancerului.

Fructe si legume

Dietele pe bază de plante sunt asociate cu un risc mai mic de cancer mamar. Și există câteva motive posibile: cu cât mai mulți antioxidanți intr-o dietă, cu atât riscul de cancer mamar este mai mic, potrivit unui studiu din 2015. De asemenea, fibrele găsite în fructe și legume ar putea să-și combine capacitatea de a diminua riscurile.

Se recomandă consumul de legume crucifere (broccoli, varză și conopidă), toate legumele (ceapa, prazul și usturoiul) și ciupercile asiatice (Shiitake, negru chinezesc și stridiile).

În ceea ce privește fructele, este recomandat consumul doar soiuri cu conținut scăzut de zahăr, cum ar fi fructele de pădure, și limitarea fructelelor cu conținut ridicat de zahăr, cum ar fi bananele, ananasul și mango-ul, astfel încât să se mențina nivelul normal de zahăr din sânge.

Soia

Probabil că te gândești: “Dar am crezut că soia a fost legată de creșterea riscului de cancer la sân!”

Da, soia are compuși asemănători estrogenului, iar estrogenul a fost legat de unele forme de cancer.

Insa alimentele din soia nu provoacă cancer la sân. (Suplimentele de soia ar putea fi mai puțin sigure, dar de ce ai consuma soia în acest fel când poți să o mănânci pe edamame prăjite?).

De fapt, mai multe studii au asociat soia cu un risc redus de cancer mamar. Cu toate acestea, există o excepție: dacă esti purtător al genei BRCA2, soia vă poate crește riscul, conform cercetării din 2013, publicată în Jurnalul American de Nutriție Clinică, care a constatat că produsele din soia au redus riscul la transportatorii de cancer mamar, cei care poartă mutația BRCA2.

In general, te poti bucura de soia ca parte a unei alimentații sănătoase fără teama că aceasta sa provoace cancer la sân.


Carbohidratii Buni sau Rai

Carbohidratii sunt parte importanta a unei diete sanatoase, dar există multe discuții despre carbohidrații buni și cei rai Deci, cum stii care e care? Raspunsul este atat simplu cat și complex. Carbohidrații buni si rai Hidratii de carbon,  numiti si...

Despre Acinetobacter Baumannii

Acinetobacter baumannii este o bacterie care poate cauza o serie de boli. Acesta infecteaza de obicei oamenii din interiorul unui mecanism de asistență medicală. Medicii se referă la aceste infecții ca fiind "nosocomiale". Există mai multe tipuri diferite de...

Ce Este Agorafobia

Agorafobia este o tulburare de anxietate caracterizata printr-o frica intensa cu privire la orice loc sau situație în care ar putea fi dificila evacuarea, sau în cazul în care ajutorul ar putea să nu fie disponibil în cazul în care apare o problemă. Persoanele cu...

Diabetul si Dieta

Pentru cei mai mulți oameni, care nu se simt bine, o vizita la medic poate diagnostica și rezolva problema. Simplu, nu? Dar unele boli pot fi predatori silențiosi, care oferă semne puține sau deloc, pentru a vă avertiza din timp ca este nevoie de acest ajutor. O...

Este Laptele Crud Sigur?

Pe măsură ce popularitatea produselor alimentare ecologice creste, oamenii sunt tot mai interesați de a ști cum și unde se produce hrana lor. În general, acest tip de interes este un lucru bun. Cu toate acestea, nu toate alimentele "naturale" sunt sănătoase. Anumite...

Remedii naturiste pentru cosuri si acnee

Tratamentul naturist pentru cosuri si acnee are doua ingrediente care 100% nu lipsesc din nici o casa.  Efectele acestui tratament al cosurilor este vizibil in  2 zile de la folosire. Ingredientele le ai deja acasa: pastea de dinti si bicarbonatul de sodiu. Este...

Trei remedii care ajuta la constructia oaselor si prevenirea osteoporozei

    O prietena și-a exprimat o data frustrarea cum că mama ei nu mai putea sta in picioare si nici in pozitie dreapta.   Ea a atribuit in mod nepriceput ca mamei acest lucru i se datora comoditatii , dar in realitate, osteoporoza a provocat fracturi...

Ce Este Adenoidectomia

  Adenoidectomia este o intervenție chirurgicală pentru a elimina adenoizii. Glandele adenoide sunt patch-uri de tesut care stau in partea din spate a pasajului nazal. Ele ajuta la stoparea bacteriilor și a virușilor de a intra in corp prin nas. Dacă adenoizii...

Dieta Sanatoasa Cu Fructe si Legume

Evident, o dieta sanatoasa va avea ca principale ingrediente legumele si fructele. Cu toate ca exista in toate pietele, nu este surprinzator faptul ca majoritatea romanilor nu consuma suficiente fructe si legume. Este recomandat ca fiecare persoană să mănânce patru...

Alimente Bogate in Vitamina C

Beneficiile vitaminei C, au fost descoperite accidental in timpul unei epidemii de scorbut acum sute de ani în urmă, in Europa. Astăzi, alimentele si fructele bogate in vitamina C sunt promovate cu regularitate pentru capacitatea lor de a ajuta la vindecarea multor...